EDENTATIA TOTALA PDFEDENTATIA TOTALA PDF

The PDF file you selected should load here if your Web browser has a PDF reader plug-in installed (for example, a recent version of Adobe Acrobat Reader). Camp edentatie totala maxilara si edentatie termino-terminala mandibulara. Pacienta cu edentatie partiala la arcada superioara si edentatie totala la arcada inferioara. Caz rezolvat cu proteze clasice respectiv lucrare partiala fixa la.

Author: Nezuru Kelkree
Country: Mayotte
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 21 December 2011
Pages: 106
PDF File Size: 8.52 Mb
ePub File Size: 6.29 Mb
ISBN: 220-3-61938-194-8
Downloads: 3255
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezikora

Zona de retentia este doar prezenta in regiunea frontala care impiedica miscarea protezei in plan sagital in directia antero-posterioara. Apofiza alveolara in zona frontala deseori capata o forma ascutita, ce impiedica protezarea.

Elaborarea Totzla Nr 1 Documents. Support Center Support Center. Dupa dezambalare lingura se finiseaza mecanic. La acest nivel are loc insertia muschiului milohioidian si constrictorului superior al faringelui si astfel delimiteaza marginile posteroinferioare ale protezei.

Elaborarea Metodica Nr 9

Reviewed by Sever Popa. In locurile unde fibromucoasa imobila are un strat submucos mai abudent, ea are proprietatea de a fi comprimata in directie verticala, avind deci insusirea de rezilienta, calitate favorabila pentru tratament protetic.

Este utilizata ceara edenattia modelarea machetei protezelor mobilizabile ceara de baza. Insusirea vaselor sangvine de a se deserta si umple cu sange duce la micsorarea sau sporirea volumului fibromucoasei, numit sistem de tampon. Set de instrumente 2. La trecerea mucoasei imobile in mobila este situata fibromucoasa neutra sau pasiv mobila. Apofiza alveolara inalta si lata ofera posibilitati favorabile de sprijin si stabilizare a protezei totale, iar micsorarea ei treptata in volum duce la atrofia tesutului osos, scade si gradul de mentinere a protezei.

  ALAN456R MANUAL PDF

Proteza totala este alcatuita din: Elaborarea Metodica Nr 3 Documents. Fibromucoasa este divizata in fibromucoasa fixa si mobila.

Elaborarea Metodica Nr 6 Documents.

Ea are o latime de mm si se localizeaza de-a lungul fundului sac vestibular. Se realizeaza pentru fiecare maxilar cat si pentru realizarea concomitent a amprentei de pe ambele maxilare in pozitii de intercuspidare maxima.

Daca aceste formatiuni sunt pronuntate, au versante paralele intre ele, atunci favorizeaza retentivitatea protezei si invers, daca au un volum redus sau sunt caracterizate prin absenta oricarui relief, reprezinta un factor negativ in stabilizarea protezelor totale.

Dupa aceasta se pregateste intr-un godeu de sticla sau portelan acrilatul autopolimerizabil dupa indicatiile in proportie de 2: Este necesar de-a nu admite subtierea placii ce poate conduce la micsorarea rezistentei edentatiia individuale.

Laborator realizarea modelului de lucru final si confectionarea sabloanelor cu bordurile de ocluzie. Laborator fixarea complexului model-sablon in ocluzor sau articulator si realizarea arcadelor dentare. Dupa polimerizarea definitiva, lingura e detasata de pe model si cu ajutorul instrumentelor abrazive rotative se netezesc si se rotunjesc marginile.

Elaborarea Metodica Nr 9

Procesul de resorbtie se accentueaza si ajunge la linia oblica interna si externa, apofiza se transforma intr-o depresiune. E Gavrilov considera ca rezilienta mucoasei depinde mai mult de numarul vaselor sangvine ale fibromucoasei.

Elaborarea Metodica Nr 7 Documents. Aceasta zona favorizeaza fenomenul de succiune.

Manerul poate fi confectionat si din sarma. Amprentarea preliminar a cmpului protetic edentat total scopul, materiale i utilaj necesar. In the second book, the author has selected and combined elements pertaining to the patient, with the most appropriate techniques and materials used today and which depend on the ability of physicians, precisely to the same purpose.

  GEOGRAPHICAL IMAGINATIONS DEREK GREGORY PDF

Pe torusul palatin, tuberozitatile maxilare si apofiza alveolara se poate intilni o fibromucoasa puternic aderenta din cauza tesutului submucos redus, cu o vascularizare slaba si o sensibilitate dureroasa la palpare. Edentaia total i aspectele cmpului protetic. Pentru confectionarea lingurii din acrilat autopolimerizabil: Elaborarea Metodica Nr 2 Documents. Concomitent amprenta preliminara permite determinarea profunzimii plicelor trecatoare ale mucoasei, starea generala a campului protetic, pozitia si directia insertiilor muscular si ligamentare care ulterior urmeaza sa fie eliberate.

Aceste modificari sunt exprimate in forma de atrofie a fibromucoasei, caracterul si gradul careia depind de maladiile generale, locale, de varsta, de perioada de vreme parcursa din momentul instalarii edentatiei pana cand pacientul se adreseaza la medic.

Modelul impreuna cu macheta sau numai macheta se ambaleaza in chiuveta, se realizeaza tiparul si se introduce in el acrilatul solicitat, supunandu-l regimului termic de polimerizare. Scopul amprentarii preliminare este obtinerea unui model de lucru pe care se va confectiona lingura individuala.

In cazul in care este exprimat impiedica tratamentul protetic.